четвер, 9 червня 2016 р.


9 червня 2016 року Вознесіння Господнє. Це один з 12 головних християнських свят. Як випливає з назви самого свята, ми згадуємо в цей день вознесіння на небо Господа нашого Ісуса Христа і його обітниця про друге пришестя. Це свято завершує земне служіння Ісуса Христа і Він, перемігши смерть, підноситься на небо і в своїй особі підносить людську природу. Христос відкрив можливість кожній людині під загального воскресіння піднестися в небесний храм до Божого престолу.
Свято Вознесіння відзначається завжди в сороковий день після Великодня. 
    Число сорок має особливий містичний сенс. Це завжди було закінченням великих подвигів. У Старому завіті за Законом Мойсея в сороковий день немовляти приносили у Храм для посвячення Господу. Сам Спаситель постив сорок днів і ось у сороковий день після Воскресіння Господь піднісся на небо, про що нам розповідають Євангелісти Марк і Лука і книга діянь Святих Апостолів.

        Перш за все, свято Вознесіння — це свято неба, коли ми відкриваємо для себе Царство Боже як справжню справжню Батьківщину. Ми відділені від Небесного Царства гріхом, і через своє Воскресіння і Вознесіння на небо Господь повертає нам можливість повернутися в свій справжній вічний рідний дім, в царство вічного життя — в царство Боже.



Немає коментарів:

Дописати коментар