середа, 18 травня 2016 р.


 

Вишиванка -  наш генетичний код

  Цього року День вишиванки – свято національної єдності. Воно вкрай важливе саме сьогодні, адже показує, – українці єдині, а отже, незборимі.
     Третій четвер травня – День вишиванки. Чому саме цей день? З кількох причин. Головна – аби свято відбувалося в будень. Адже ми його творимо не заради параду, вихідного чи великої кількості заходів, не свято заради свята, а акція, яка доводить, що вишиванка – органічна частина повсякденного життя українців, і її можна одягати на роботу, пари чи до школи. Окрім того, на третій четвер травня вже не може припасти Великодній піст і звісно, сам Великдень. Справа в тому, що часто студенти влаштовують яскраві гучні святкування, що не варто, аби одні – релігійні цінності суперечили іншим – національним. Крім того, на цей день не випадають ніколи вихідні 1,2,8,9 травня, і вже встановлюється тепла весняна погода, коли вишиванку можна носити без верхнього одягу.     
   День вишиванки – всеукраїнське свято. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.
           Вдягнемо  вишиті сорочки на роботу, школу, університет!




Немає коментарів:

Дописати коментар