середа, 6 квітня 2016 р.



       У цю весняну неділю в церковному календарі знаходиться величне свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. Його можна назвати святом духовної весни Божого народу. Бо коли приходить весна, природа оживає, пробуджується зі сну до життя. Все навколо наповнюється світлом, красою, радістю пташиного співу. Серед цієї краси природи до нас приходить духовна радість, вістка про близький прихід Месії. 


Саме в цей день, понад 2000 років тому, Божий посланець Архангел Гавриїл приніс дівиці Марії з Назарету вістку, що вона за Божою волею стане Матір’ю Божого Сина, Спасителя світу. Ця вістка про прихід і народження у людському тілі Месії-Спасителя, який звільнить людей з неволі гріха, стала для людей всіх віків і поколінь духовною весною. Вона сповнила їх радістю, оживила надію на спасіння, повернення до Бога, щастя вічне.
Святкування кожного року свята Благовіщення духовно оживляє нас, пробуджує радість і надію на щасливе і вічне життя з Христом.
Подія Благовіщення є важливим доказом безмежної любові Бога до людей, яка є джерелом справжньої, невичерпної радості. Бо звіщаючи Марії через ангела вістку про вибір Її на Матір Божого Сина, цим Бог виявив Їй свою надзвичайну любов, а через Неї продовжує щедро виливати її на всіх нас.

Вітаю Вас з величним і світлим святом Благовіщення та щиро бажаю, щоб щастя та добро ніколи не полишало Ваші оселі . Я хочу, щоб кожний куточок нашої країни, кожна родина, кожна людина у цей день відчули радість, тепло та затишок.   Нехай кожен з нас цього дня зробить бодай одну добру справу, допоможе ближньому, посміхнеться незнайомому, побажає добра друзям. І тоді весь наш світ стане хоч трохи світлішим, радіснішим та щасливим. 






Немає коментарів:

Дописати коментар